Afgelopen expositie

 

 

 

16 december 2017 t/m 26 februari 2018

16 december 2017, opende de eerste expositie in huize Venendal haar deuren voor het publiek met werken van:• Wout Wachtmeester / schilderijen >• Joss Jansen / schilderijen >• Wim Blom / schilderijen >• Walda Mees / beelden >• Ivo Winnubst / schilderijen >• Anne Hoogland / glas en objecten >

 

 

 

 

Wout Wachtmeester • Dalerpeel

Met zijn werk tracht hij de schoonheid en vergankelijkheid weer te geven.

De schoonheid wordt in zijn schilderijen gesymboliseerd door mensfiguren en vogels. In diezelfde sfeer zijn ook zijn landschappen geschilderd, de landschappen van het Drentse land. De ruigheid en het pure vormen de inspiratiebronnen voor indringende schilderijen, die meer zijn dan alleen maar een weergave.

Joss Jansen • Fluitenberg

Kunst moet iets toevoegen, iemand een andere kijk op de werkelijkheid bieden.

Daarom toon ik mijn dromen en gedachten.

Wim Blom • Hoogeveen

Het landschap, de zee, de luchten... het zijn de belangrijkste inspiratiebronnen van deze  bijzondere kunstschilder uit Hoogeveen.

Walda Mees • Ermelo Walda houdt ervan dieren uit haar omgeving weer te geven. Ze kunnen op deze manier meer aandacht krijgen. Hun kracht, pracht en eigenheid treffen, dat is haar doel.

Ivo Winnubst • Elim

Het 'Andere Portret' neemt een belangrijke plek in binnen het werk van Ivo Winnubst. Hij schuwt daarbij niet ook  'sound' aan zijn presentaties toe te voegen.

Anne Hoogland • Alkmaar

Als glaskunstenaar en ontwerper heeft Anne Hoogland zijn kennis, zijn fotografische vakopleidingen en glasfusion workshops ervaring gewijd aan het samenstellen van diverse lagen speciaal fusionglas wat in de glasfusion-oven tot één kleurrijk object samensmelt. Het totale oven-proces tot een totale samensmelten(fusion) van alle glasfusion-onderdelen en het afkoelen duurt ruim 24 uur.

Naast de heldere kleuren wordt er ook gebruik gemaakt van gedeeltelijk lichtdoorlatend glas en speciaal iridescend glas, waarbij aan één kant meerdere speciale lagen op het glas zijn gecoat, wat op een olielaag lijkt. Deze laag geeft het regenboog effect.

7 juli t/m 2 september 2018

 

GRENZENLOOS MOOI

In deze vakantietijd haalt Huize Venendal het buitenland naar Hoogeveen. Met de uitbundige schilderijen van de Irakees Sattar Kawoosh, de fraaie bronzen van de Nederlandse Hetty Blankensteijn en de veelgeprezen linoleumsnedes van de Wit-Rus Pavel Zablotski.

 

De expositie wordt geopend op 7 juli om 16.00 uur en is te bezichtigen tot en met zondag 2 september 2018.

 

Huize Venendal is gratis toegankelijk op vrijdag t/m zondag

van 13.00 tot 17.00 uur.

 

Sattar Kawoosh Sattar Kawoosh heeft de speciale momenten tussen vrouw en man in een romantische sfeer gekozen als zijn thema. De liefde staat centraal in zijn werk. Hij maakt een mix tussen Duizend-en-een-nacht van het Oosten waar hij vandaan komt, met de Jugendstil en het magisch realisme van het Noorden waar hij nu woont en werkt. Hij voelt zich als een boom, met zijn wortels in het Oosten en zijn groene bladeren in het Noorden.

Pavel Zablotski • Dzerzjinsk

Als begenadigd grafisch kunstenaar wist Pavel al op zeer jonge leeftijd de toeschouwer te raken met zijn unieke grafiek. Op 14 jarige leeftijd maakte hij reeds zijn eerste linosnedes. In zijn woonplaats Welikoje Selo (Wit Rusland), maakt hij in slechts één jaar tijd 25 linosnedes waarin hij met veel humor het leven van zijn mededorpelingen vastlegde.

 

Het werk van deze begaafde graficus wordt regelmatig geëxposeerd. Bij vrijwel alle nationale en internationale concoursen, waar Pavel Zablotski aan meedeed viel zijn werk in de prijzen.

 

De opbrengst uit de verkoop van de werken van Pavel Zablotski komt ten goede aan de Stichting Tsjernina voor Kinderen van Tsjernobyl.

 

Stichting Tsjernina voor Kinderen van Tsjernobyl

De stichting Tsjernina voor kinderen van Tsjernobyl geeft sinds het begin van de jaren negentig humanitaire steun aan kinderen in de gebieden die in april 1986 werden getroffen door de ramp met de kerncentrale van Tsjernobyl.

De stichting steunt het ziekenhuis in de Witrussische stad Mogilov en elf kinderkunstscholen, negen in Wit-Rusland en twee in Rusland. Hoewel de hulp kleinschalig is, is deze voor betrokkenen van groot belang. Het ziekenhuis en de scholen laten ons elk jaar weten welke spullen ze willen aanschaffen waarvoor de overheidssubsidie tekort schiet. Indien mogelijk verschaffen wij ze dan de financiële middelen.

Omdat onze hulp wordt verleend in direct contact met de ontvangers, gaat geen geld verloren door bureaucratie of misbruik.

De stichting verkrijgt haar financiële middelen door de verkoop van werken van leerlingen van kinderkunstscholen in Rusland en Wit-Rusland en door de organisatie van benefietconcerten. Meer info: www.tsjernina.nl

Hetty Blankesteijn

 

Hetty Blankesteijn woont en werkt in Boekelo.

Ze is in 1986 afgestudeerd aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam.

Ze heeft beeldhouwles gehad van gerenommeerde beeldhouwers als Eric Claus en Jan Spiering.

 

Voor Hetty is het creëren van een beeld altijd weer een speels en uitdagend avontuur waar ze tijdloos mee bezig is.

In haar werk neemt de abstractie een steeds duidelijker plaats in.

Beweging, harmonie en ritme creëren in haar werk is voor haar essentieel. Het beeld moet van alle kanten helder zijn in zijn uitdrukking.

Brons is haar favoriete materiaal waarin ze zich zowel krachtig als subtiel kan uitdrukken.

 

Ze is lid van Trevisan-International-Art uit Bologna en heeft de afgelopen jaren geëxposeerd in Bologna, Madrid en Aix-en-Provence.

In 2017 nam ze deel aan Kunst aan de Vaart in Assen.

 

Ze werkt zowel vrij als in opdracht van particulier en bedrijven.

 

 

Michiel Deylius Hij is gespecialiseerd in het hakken van letters en vooral in het vormgeven van letters en tekst in steen. In zijn werk zoekt hij voortdurend naar nieuwe toepassingen. Naast het strakke letterwerk heeft hij ook een abstracte lijn, waarbij het vooral gaat om een betekenisloze vorm van het beeld en de zeggingskracht van de huid. Een aantal van zijn werken zijn ook deze expo nog te bewonderen.