Een wervelende lente

 

2 maart t/m 29 april 2018

• Ton Lindhout / schilderijen >

• Niesje Metselaar / schilderijen >

• Marjolijn van Ginkel / schilderijen >

• Henk Slomp / beelden >

• Eva Kipp / sieraden en objecten >

 

 

Ton Lindhout • Fehndorf (D) Zijn interesse in de natuur en het bijbehorend landschap, dichtbij en ver weg, inspireert hem altijd weer om de essentie van een landschap te laten zien middels verf en doek. Hij wil zichzelf ook de vraag stellen wat hij eigenlijk ziet en wat wellicht gedoemd is te verdwijnen. De exacte weergave is niet wat hem interesseert, het gaat hem om de gelaagdheid die in elk landschap zichtbaar is. Het fascineert hem om abstractie toe te laten, zodat iedereen zelf een ‘verhaal’ kan bedenken.
Henk Slomp • Groningen Zijn grote beelden zijn doorgaans van cortenstaal, vaak gecombineerd met andere materialen zoals staal en glas. Ze zijn overwegend organisch van vorm, zonder dat het bestaande organische vormen wil verbeelden. Daarnaast maakt hij veel toegepast werk (kroonluchters, poorten, grafmonumenten, etc.). Zijn kleinere werk bestaat vooral uit wagens, gebouwd uit verschillende materialen met een soms wat mystiek karakter, soms meer technisch. Naast zijn eigen wagens maakt hij veel wagens in samenwerking met keramist Peter Hiemstra, een samenwerkingsverband dat Karavaan heet.
Niesje Metselaar • Hollandscheveld Ze vindt het heerlijk om de natuur in te gaan en op doek vast te leggen wat haar boeit. Soms ligt de schoonheid van de natuur zomaar voor je neus en dan wil ze dat schilderen. Het licht en de kleur pakken en dan de sfeer overbrengen op doek. Aan het Noorder Atelier in Groningen heeft ze een 2-jarige opleiding gevolgd. Ze schildert met olieverf, acrylverf, en aquarelverf. Bijna elke dag is ze wel bezig met verf en penseel. Schilderen is haar passie.
Eva Kipp • Kloosterburen Vanaf haar jeugd ‘eten’ haar ogen altijd gretig van wat er in de haar omringende wereld is. Ze ziet, vindt, associeert en maakt. Haar associaties en vondsten worden uit de werkelijkheid getild; omgetoverd tot bijvoorbeeld een object of sieraad. Wat ze buiten vindt wordt gecombineerd met materialen zoals papier, garen. aarde en koperdraad. Al spelend ontstaan er hangende en staande objecten en taferelen; soms vogelachtige wezens, soms boten. Ze nodigen de toeschouwer uit tot een eigen associatie. Door haar wonen en reizen in andere landen is haar beeldtaal heel divers. Ze vertaalt haar impressies in foto's, (kunstenaars)boeken, schilderingen, papier(objecten) en beelden. In deze tentoonstelling zijn ook de karren te zien die Eva Kipp samen met Henk Slomp maakte.
Marjolijn van Ginkel • Emmen Marjolijn van Ginkel woont en werkt in de landelijke omgeving van de Drentse plaats Schoonebeek. In de rust en ruimte van deze omgeving en de beslotenheid van haar atelier ontstaan unieke werken met ieder een eigen kleur en compositie. Er is sprake van een herkenbaar handschrift. Dit uit zich – heel bepalend voor werk van Marjolijn – in een spel van vorm en kleur. Gekerfde teksten en regelmatig terugkerende mensfiguren- anoniem, zonder gezicht, ontstaan na een proces van verf opbrengen, wegnemen, poetsen en schuren - prikkelen de fantasie, dagen uit en suggereren veel.