Jikke van de Waal • keramiek

 

‘Niets en niemand is volmaakt. Juist het onvolmaakte geeft een volmaakt beeld van de mens’.

 Mensen, daar draait het allemaal om in het werk , mensen uit andere culturen inspireren haar. De wankele positie van het individu binnen een groep laat ze zien, maar ook de trots en de onafhankelijkheid.

Menselijke figuren blijven haar boeien. De voortdurende fascinatie voor de menselijke gestalte en hun relatie onderling. Ze laat in haar werk zien hoe een mens in de wereld staat met oog voor emoties en karaktereigenschappen.

De huid van de objecten is bij haar werk erg belangrijk. De huid van de menselijke vorm maar ook de mens zelf in al zijn hoedanigheden en verschijningsvormen.

Er moet altijd rekening worden gehouden met de beperkingen van het materiaal. Dat zorgt voor een enorm spanningsveld, het zoeken naar grenzen van nieuwe vormen en mogelijkheden.

 

Jikke exposeert haar werk regelmatig in Nederland, Duitsland, Denemarken en België.

 

 

Eelze Jan Ploegh • fotografie

 

1951  Geboren in Smallingerland

1977  afgestudeerd R.U.G. tandheelkunde

2015  afgestudeerd aan de fotoacademie in Groningen

2016  deelname aan Chelsea Int. Fine Art Competition, New York, U.S.A.

2017  deelname ZomerExpo Museum De Fundatie, Zwolle met thema Water

 

Met mijn fotografie houd ik me vooral bezig met een omgeving die ‘verlaten’ is, waarbij toch duidelijk is dat mensen zich met de inrichting ervan meer of minder intensief hebben bezig gehouden.

Wat me interesseert is waarom men zich intensief bemoeit met de inrichting van een stuk(je) landschap en er vervolgens  weer afstand van doet. Er treedt verval op, waarbij het heel lang kan duren voor er weer ingegrepen wordt of dit zelfs achterwege wordt gelaten.  Het hele traject van aflevering tot verval van een dergelijke ‘verlaten’ omgeving biedt in elke fase voor mij interessante momenten om vast te leggen.

 

 

 

 

Ellen de Jongh • schilderijen

 

PASSION FOR NATURE

Al meer dan 30 jaar vindt Ellen de Jongh, beeldend kunstenaa

(Kon.Acad.Beeldende  Kunst Den Haag) wonend en werkend in

Drenthe, haar inspiratie in bijzondere landschappen op diverse

plaatsen in de wereld. Deze boeiende natuur,  waaronder de Grand Canyons in Amerika, die zij al in 2003 heeft bezocht, hebben haar geïnspireerd tot het maken van een aantal zeer kleurige, doeken in haar specifieke DE JONGH STIJL, die op veel plaatsen in Nederland  en ver daar buiten een plaats hebben gevonden.

 

Iets dichter bij huis, op het mystieke eiland LANZAROTE, kwam

zij onder de indrukken van dit oerlandschap met de talloze CALDERA’s (kraters) en de grote verscheidenheid in kleuren van de LAVASTEEN. Ook hiervan produceerde zij een aantal imponerende doeken.

.

 

Van recentere datum zijn haar schilderijen van weer een geheel ander

oerlandschap, n.l. een wonderlijke slapende vulkaan in zee, het Nederlandse eiland SABA, dat zij vorig jaar bezocht. Hier raakte zij onder de indruk van een geheel ander  landschap, n.l het tropisch Rainforrest, met de onvoorstelbaar mooie planten- en bomengroei. Ook hiervan maakte zij een paar indrukvolle schilderijen met een overvloed aan groene tinten.

 

Een bijzondere passie beleeft  Ellen ook bij het in beeld brengen van de

human body. Ook van deze NATURE maakte zij enkele zeer fraaie doeken, waarbij achter ieder getoond  schilderij een missie schuil gaat:  zoals  troost, vertrouwen, liefde, bewondering.

Henk vd Breemen • beelden

 

Waarom werken in steen? Voor mij is dat uit oeroude materiaal een nieuwe vorm creëeren. De weerstand van de harde steen overwinnen door middel van een ambachtelijk (hamer en beitel) proces. Lijn en vorm zijn belangrijk voor mij. Mijn beelden zijn abstract of semi- abstract, de vormen zijn vaak geïnspireerd door de natuur. Ik hoop dat m'n beelden een zekere rust uitstralen en een klein beetje tegenwicht bieden aan onze hectische maatschappij. Ik exposeer 3 a 4 keer per jaar in een galerie of beelden tuin. Meest in de noordelijke provincies.